Palpatori

Palpatorii Renishaw sunt recomandati in domeniul masuratorilor care folosesc sisteme de tip touch-trigger sau scanare continua.
Palpatorii Renishaw sunt produsi intr-o gama variata de dimensiuni, folosindu-se materiale ca rubinul, fibre de carbon, titan, zirconiu, etc.

Palpatori drepti

Acestea sunt potrivite pentru majoritatea aplicatiilor de palpare. Ele încorporeaza bile sferice industriale de rubin. Rubinul este un material ceramic extrem de dur si, prin urmare, uzura de palpare a bilelor este redus la minimum. Este, de asemenea, de joasa densitate mentinerea masei vârful la un nivel minim care sa evite sonda nedorita declanseaza cauzate de miscarea aparatului sau vibratii. Bile Ruby sunt disponibile pentru montat pe o varietate de materiale, inclusiv non-magnetice din otel inoxidabil, ceramica si carbura, pentru a mentine rigiditatea peste gama de capetele de citire.

Palpatori stea

Acestea pot fi folosite pentru a inspecta o varietate de caracteristici diferite,.
Utilizarea capetele de citire stea pentru a inspecta punctele extreme cu caracteristici interne, cum ar fi parti sau caneluri într-un alezaj, minimizeaza necesitatea de a muta sonda, din cauza lor multi-vârful de palpare capacitate.
Fiecare sfat pe un palpare stea necesita datuming în acelasi mod ca si o citire pentru o singura bila.Capetele de citire stea nu sunt recomandate pentru utilizarea pe masini-unelte.

Palpatori indicatoare

Acestea nu ar trebui sa fie utilizate pentru citiri de palpare X Y în care acestea au fost proiectate pentru masurarea forme de fire, cu puncte specifice si linii trasat (pentru acuratete mai mica). Utilizarea sfârsitul raza indicatorul capetele de citire permite mai exacte datuming si sondare de caracteristici, si pot fi, de asemenea, folosit pentru a inspecta locatia de gauri foarte mici.
capetele de citire Pointer nu sunt, în general, recomandate pentru utilizarea pe masini-unelte.

Palpatori ceramice - bila cu goluri

Acestea sunt ideale pentru palpare caracteristici profunde si alezajele în X, Y si directii Z, necesare doar o bila. În plus, efectele suprafete foarte rugoase pot fi mediate prin sondaj, cu o astfel de bila cu diametru mare.

Palpatori disc

Aceste “sectiuni subtiri” ale unei sfere mari sunt de obicei folosite pentru a sonda si submineaza caneluri.
Desi probarea cu “marginea sferica” de un disc simplu este efectiv la fel ca palpare pe sau în jurul ecuatorului de o bila de palpare mare , doar o mica zona a acestei suprafate a bilei este disponibil pentru contact. Prin urmare, discuri subtiri necesita alinierea atenta unghiulara a asigura un contact corect al suprafetei discului, cu caracteristica fiind cercetat.
Un disc simplu necesita datuming pe un singur diametru (de obicei, într-un indicator de inel), dar limitele eficiente de palpare la X doar de ghidare si y.
Adaugarea unui sfârsit role raza va permite sa origine si, prin urmare, sonda în directia Z, oferind centrul “role sfârsitul raza” se extinde dincolo de diametrul sondei. final role raza poate fi datumed pe o sfera sau un indicator de alunecare. Rotirea si blocarea discului în jurul axei centrul sau permite “sfârsitul rola raza” care urmeaza sa fie pozisionat pentru a se potrivi cererii.
Disc pot avea, de asemenea, un centru de filetat M2, pentru a permite stabilirea unui centru de stylus, oferindu-flexibilitate suplimentara de sondare partea de jos a alezajelor adânci (în cazul în care accesul pentru discul poate fi limitata).
capetele de citire Disc nu sunt, în general, recomandate pentru utilizarea pe masini-unelte.

Palpatori cilindru

Acestea sunt utilizate pentru palpare gauri în foaie subsire de material, de palpare diferite caracteristici filetate si localizarea centrelor de gauri filetate.
Capete de citire cilindri permite orientarea completa datuming si palpare în X, Y si Z, permitând astfel controlul de suprafata care urmeaza sa fie efectuat.

Palpatori de citire

Tolerantele la care instrumentele pot fi setate depinde de planeitatea si paralelismul vârful palparii pentru axa masinii. Reglajul fin este furnizat pe toate sondele si detinatorii de sonda pentru a permite aceste setari sa fie atinse. În cazul în care instrumentele rotative trebuie sa fie datumed pentru diametru instrumentele trebuie sa fiee rotite în sens invers fata de directia de taiere.

Protectie in caz de accident

Dispozitivele de protectie ale palpatorilor de avarie sunt concepute pentru a rupe în caz de impact si de a proteja sonda de la daune.