Interferometru Laser

Sistemul laser Renishaw XL-80 este unul de mare acuratete, rapid si usor deutilizat.
Unitatea de baza XL-80 produce o raza laser extrem de stabila, acuratetea masuratorilor liniare incadrandu-se in ±0.5 ppm intr-o gama larga de conditii de temperatura si presiune – 0ºC-40ºC respectiv 650mbar-1150mbar.Unitatea de compensare XC-80 beneficiaza de “senzori inteligenti” care ajuta la procesarea datelor cu privire la temperatura, presiune si umiditate relativa.O masa cu reglaj – translatie si rotatie – fixata pe un tripod face ca procedura de aliniere sa fie usoara si rapida.Software-ul Laser XL™ include modulele pentru masuratori de liniaritate, angularitate, rotatia axelor, rectilinitate si perpendicularitate.
Raportarea rezultatelor se face in conformitate cu standardele internationale ISO, ASME, VDI, JIS si GB.

TopXC-80 compensatorului si senzori
XC-80 compensatorului este un factor crucial în precizia de masurare XL sistemului liniar. Dispunând de senzori “inteligente” care procesul de valorile de la sursa, compensatorul foarte precis masoara temperatura aerului, presiunea aerului si umiditatea relativa. Modificari în aceste conditii poate afecta lungimea de unda a luminii laser si valorile de masurare luate.

XC-80 utilizeaza senzorii pentru a modifica valoarea nominala a lungimii de unda laser pentru a da o valoare adevarata, care este apoi utilizat în calcule pentru a elimina practic a oricarui erori de masurare care rezulta din aceste variatii.
Principalele caracteristici ale XC-80 includ:

  • Compensare uniforma – proiectarea de XC-80 si senzorii asigura citiri uniforme si extrem de precise asupra gama completa de condisii de functionare de mediu.
  • Actualizari frecvente senzor – Acest lucru se poate face automat la fiecare sapte secunde, asa cum este indicat de catre lumini LED de stare de pe unitatea XC-80.
  • USB integrat – Conexiune USB integrala înseamna ca nu exista nici o interfata PC separata si nici o sursa de alimentare separata (USB furnizeaza XC-80 si senzorii de putere “).
  • Usoara – XC-80 cântareste 550 g, iar împreuna cu XL-80, cantareste doar peste 3 kg (inclusiv cabluri de conectare, sursa de alimentare XL si senzori).
  • Aer inteligent si senzori de temperatura – materiale de microprocesoare integrale analiza si procesul de iesire a senzorului înainte de a trimite valori digitale de temperatura la XC-80 compensator. Aceasta ofera masuratori mai sigure si este un motiv cheie de ce XC-80 este atât de compact si asigura, de asemenea senzori sunt complet interschimbabile, fara a compromite exactitatea.
    Pâna la trei senzori de temperatura materiale pot fi, de asemenea, atasat la XC-80 compensatorului pentru a permite masurari liniare sa fie normalizat la o temperatura a materialului standard de 20 ° C.
  • Cabluri versatile senzor – standardul 5 m cabluri lungi de senzori sunt detasabile pentru înlocuirea usoara si poate fi însurubata împreuna pentru lungimi extinse pe masini mai lungi.
    Nota: compensarea de mediu nu este necesara pentru masuratori unghiulare sau de rectitudinea atunci când se utilizeaza un sistem de Renishaw deoarece acestea sunt calculate din diferensele de faza doi cai aproape împreuna, în cazul în care factorii de mediu sine anula. Ca axei de rotasie, planeitate si masuratori perpendicularitatii sunt, de asemenea, pe baza acestor masuratori, de asemenea, ele nu au nevoie de compensatii de mediu.

TopTripod si etapa
Cu excepsia cazului în care utilizati un dispozitiv de masurare a dedicat, atunci va sunt susceptibile de a avea nevoie de o etapa de montaj (si, în cele mai multe cazuri, un trepied) pentru a regla pozitia laserului în raport cu axa de masurare dorita.

XL etapa de montare permite rotasia unghiulara precisa si traducerea XL-80. Acesta este conceput pentru a fi ramas atasat la unitatea laser pentru depozitare usoara si rapida set-up.
O “potrivire rapida / de presa” mecanism de fixare permite rapid si sigur pe un trepied. Pentru acele aplicatii unde trepied nu este convenabil, de exemplu, pentru montarea direct pe o masa masinii, scena si laser poate fi, de asemenea, montate pe baze standard de cele mai multe magnetice, folosind un adaptor optional cu filet M8.
Noul trepied universal a fost testat extensiv pentru a oferi o baza stabila, reglabil într-o unitate compacta, usor.